Om Sonax

SONAX - Ett starkt varumärke sedan 1950

Utvecklar, designar och producerar premiumprodukter

SONAX är ett globalt varumärke som finns i över 120 länder runtom i världen. Ett innovativt företag som utvecklar, designar och producerar premiumprodukter inom fordonsvård. SONAX står för visuell och och funktionell hållbarhet och säkerställer premiumkvalitet i alla steg. Allt vårt arbete är i enlighet med ISO 14001 och ISO 9001.

Car care at the highest level

Kvalitet, kunskap och ständig utveckling - SONAX utvecklar och producerar ett brett sortiment av högkvalitativ och innovativ fordonsvård för PROFFS, KONSUMENT och CARWASH. Det självklara valet för dig som gillar att ta hand om din bil och få detaljerna att glänsa.

SONAX firar 70 år

SONAX startades av Franz Hoffmann och ägs fortfarande av familjen Hoffmann, som har sin bas i Neuburg a.d. Donau, i södra Tyskland. Franz Hoffmann påbörjade sin karriär med varumärket "SONA" som främst användes för silverputs i hushållen. För bilvårdsprodukter som snart skulle introduceras, adderades ett "X" till namnet för att ange att det var vax i förpackningen - varumärket SONAX var fött!

Från mitten av 60-talet levererade SONAX produkter till den första automatiska biltvätten. Ungefär vid samma tid hade den manuella bilvården tagit stora kliv och utvecklats både i metod och material. Fler och fler var nu stolta ägare till privata bilar. På lördagar tvättade man sina bilar och efterfrågan på riktigt bra bilvårdsprodukter ökade kraftigt, och har gjort sedan dess!