Senaste Nytt

Däckrengöring av professionell kvalitet

SONAX Xtreme Tyre Cleaner, 750ml 

Däckrengöring av professionell kvalitet som är speciellt utformad för att ta bort smuts från dina däck. Tar även bort silikonbaserade och petroleumbaserade glansmedel. 

Med sin kraftfulla skumverkan löser den snabbt och effektivt upp smuts, bromsdamm och däckskav och gör så att dina däck ser ut som nya. 

Produkten är skonsam mot dina fälgar, eftersom den inte tar bort skyddande beläggningar eller korroderar metallytor. 

Artikelnr: 269400

Banbrytande keramisk produktserie

Kraftfullt med förseglande effekt

Den keramiska serien från SONAX baseras på en ny lackförseglingsteknologi, SI Carbon-teknik som skapar en stark hydrofobisk yta dvs en starkt vatten- och smutsavvisande lackyta. LÄS MER HÄR

SONAX XTREME Ceramic All In One Polish  - 247200
SONAX XTREME Ceramic Boosted Schampo - 259200
SONAX XTREME Ceramic Gloss Booster - 268400
SONAX XTREME Ceramic Spray Coating - 257400
SONAX XTREME Ceramic Spray+Seal - 243400

Testvinnare 2023!

SONAX Beast Fälgrengöring är Auto Bild testvinnare 2023!
11 fälgrengöringar var med i testet. Läs ett utdrag om testet nedan.

"The deep black dirt from abraded brake linings can only be removed with special rim cleaners that work fast, but gently. We tested 11 mid-priced products costing a maximum of EUR 20.

BRAKE LINING ABRASION is among drivers’ biggest bugbears. When neglected, it soon builds to a stubborn black crust on wheels and rims. Good wheel cleaners should remove this without damaging the materials underneath, like paint, aluminium, chrome, rubber or plastic. AUTO BILD tests wheel cleaners every two years on average, to keep pace with changing formulas and products.

SONAX Beast Fälgrengöring, 1L
Artikelnr: 433300

NYHET! SONAX Detailing Academy

En unik möjlighet!

VIDAREUTBILDA DIG INOM PROFESSIONELL BILVÅRD

Våra kurser hålls av Sonax Mastertrainer Calle Andersson och finns i flera nivåer från basic till mer avancerade kurser. Kurserna hålls i vår nyöppnade lokal i centrala Göteborg. Signerat diplom erhålls efter godkänd kurs.

Basic - 1 dag
En grundläggande utbildning för er som vill komma vidare och utvecklas inom bilvårdsvärlden. Utbildningen är riktad mot er som har ett stort intresse för bilvård och som vill ta nästa steg.

Advanced - 2 dagar (för proffs)
En utbildning för proffsen som driver egen verksamhet som vill ta nästa steg i utvecklingen. Denna utbildning så går vi in på djupet inom alla områden, kemikaliekunskap, produkter, hälsofrågor, kostnadseffektivitet osv. 

För mer information och bokning KLICKA HÄR

Vårens heta nyheter från SONAX

Kolla in vårens heta nyheter från SONAX

KRAFTFULLT MED FÖRSEGLANDE EFFEKT

Två produkter som kompletterar SONAX fylliga produktlinje med keramiskt skydd. En kraftfull högglanspolering med förseglingseffekt som tar bort repor och lämnar en imponerande djup glans och en sammetslen yta. Samt ett schampo med förseglande effekt för grundlig rengöring och som ger en långvarig vatten- och smutsavvisande yta.

Sonax XTREME Ceramic All In One Polish
Artikelnr: 247200

Sonax XTREME Ceramic Boosted Schampo
Artikelnr: 259200

The Beast for your Beauty

SONAX Beast Fälgrengöring, 1L 

EUROPAS STORSÄLJARE - NU ÄNTLIGEN I SVERIGE!

Den här fälgrengöringen är något utöver det vanliga! Otroligt snabb och effektiv. Tar även bort den tuffaste smutsen. Kraftfull på alla typer av fälgar så som stål och lättmetall- även lackerade, kromade, polerade och matta fälgar. Ett extra plus för den fräscha doften! 

Kraftfull och extremt tuff mot smuts - skonsam mot materialen
Blir snabbt lila när det verkat klart
Fräsch doft av röda bär!

Sonax Beast Fälgrengöring, 1 liter
Artikelnr: 433300

Ultramjuk ny fälgborste

SONAX Fälgborste i mikrofiber

EFFEKTIV MEN SKONSAM

Högkvalitativ, ultramjuk mikrofiberborste för effektiv men skonsam rengöring. Idealisk för känsliga fälgytor tex högblanka och svarta fälgar. Det långa handtaget gör det lätt att komma åt hela fälgen även bakom ekrarna.

Tar bort tuff smuts på svåråtkomliga ytor
Långt handtag gör att man når hela vägen in i fälgbanan.
“Anti-slip” handtag för ett säkert och behagligt grepp.


SONAX Fälgborste i Mikrofiber
Artikelnr: 417941

Produktnyhet 2022

SONAX Intense Gloss Shampoo


INSANE DEEP GLOSS

Vårens och sommarens stora nyhet från SONAX. Ett härligt skummande schampo som rengör effektivt med bra glid på lacken. Ger en fantastisk djup glans utan vaxtillsats.

-- Härligt skummande schampo med bra glid.
-- Ger en fantastisk djup glans utan vaxtillsats.
-- Rengör effektivt med en härlig doft!

Sonax Intense Gloss Shampoo, 1 liter
Artikelnr: 315341

Ny uppgraderad design

SONAX XTREME Foam Lance 2.0

NY UPPGRADERAD DESIGN,
STARKARE FLASKA & TJOCKARE SKUM!

Nya uppgraderade SONAX Foam Lance 2.0 ger ett tjockt skum som hänger kvar på ytan och ökar tvätteffekten. - Roligare och smidigare biltvätt!
Nu är det roligare och smidigare än någonsin att tvätta bilen. SONAX Foam Lance skapar ett tjockt skum, nästan som raklödder, när den används med SONAX XTREME Rich Foam Shampoo.
Fördelen med skum är att medlet hänger kvar mycket längre och löser upp smutsen effektivare från ytan. För underhållstvätt av en välvaxad, lätt nedsmutsad bil är det många gånger tillräckligt att lägga på ett lager skum på bilen och spola av med högtryck. Är bilen mycket smutsig så hjälper skummet att skydda bilen mot repor från tvättsvampen genom att minska friktionen. Skumlansen används med högtryckstvätt och monteras direkt på högtryckstvättens spolarm med hjälp av en adapter, välj den adapter som passar just din högtryckstvätt.
Artikelnr: 495000

Produktnyhet 2021

SONAX PROFILINE Hybrid Coating CC One
Långtidsverkande Enstegs Lackförsegling. Ny enstegs lackförsegling med långvarig effekt som är lätt att applicera: stryk ut/torka/klart. Ger en intensiv färgmättnad, och en exceptionell glans, särskilt på mörka lacker. Ytan blir starkt vatten-och smutsavvisande. Lackförseglingen håller i upp till 15 månader.

INNEHÅLLET RÄCKER TILL TVÅ KOMPLETTA FORDON.
INNEHÅLLER: 1 50ML BURK,4 APPLIKATIONS SVAMPAR

Artikelnr: 267000
Läs mer om SONAX PROFILINE Hybrid Coating CC One

Produktnyhet 2021

SONAX XTREME Ceramic Spray Coating


SI-CARBON TECHNOLOGY
En helt ny keramisk serie med ”SI-Carbon teknologi”. Ett måste för semiproffsen i sina garage! Lättanvänd keramisk långtidsförsegling som snabbt lämnar en motståndskraftig skyddsbarriär på lacken. Ger en extrem uppfräschning av färgen och efterlämnar en sammetslen yta samt en långvarig vattenavrinning och pärleffekt.

SONAX XTREME CERAMIC SPRAY COATING skyddar ytan och motverkar att smuts, insekter, salt m.m fastnar, och förenklar därmed tvätt och underhåll. Ger en högglänsande, färgintensiv yta utan hårt arbete. Den keramiska Si Carbon teknologin ser till att du får en sammetsmjuk yta med strålande glans under lång tid på lack, metall, slät plast och gelcoat. Utmärkt till att fräscha upp tidigare lackskydd som t.ex SONAX CC ONE. Finns i förpackning om 750 ml och 5 liter.

Artikelnr: 257400 - 750 ml
Artikelnr: 257500 - 5 liter

Produktnyhet 2021

SONAX XTREME Ceramic Gloss Booster


Enkel och supersnabb keramisk lackvård för en perfekt finish. Ger en extremt glänsande och hal yta med en otrolig avrinningseffekt.

SONAX XTREME Ceramic Gloss Booster ger snabbt och enkelt lacken en fantastisk lyster och högglans med en extremt hal yta. Lämnar inga ränder. Lätt ytlig smuts såsom damm, fingeravtryck o.s.v. avlägsnas enkelt. Fräschar upp existerande lackskydd och ger en förstärkt avrinningseffekt. Lämpar sig även till folierade ytor, metall, slät plast och gelcoat som man vill höja glansen på. Finns i förpackning om 750 ml och 5 liter.

Artikelnr: 268400 - 750 ml
Artikelnr: 268500 - 5 liter

För vintersäsongen!

SONAX Spolarvätska Klar Sikt

SONAX färdigblandade Spolarvätska Klar Sikt är en väldoftande rengörare för vindrutan. Den förhindrar isbildning och är materialsäker för plast, lack och gummi. Den innehåller även glycerin som förlänger torkarbladens livslängd.

SONAX Spolarvätska Klar Sikt blev testvinnare och fick utmärkelsen: Bäst i test – MOTOR nr 9, 2019

Artikelnr: 332400

Produktnyhet 2020

SONAX PROFILINE Multistar

SONAX PROFILINE Multistar är en universal rengörare för fordonsvård. För all rengöring invändigt och utvändigt.
En APC produkt ”all purpose cleaner” ett måste för semi-proffsen där hemma i sina garage. Ett extra plus är den fräscha doften!

Artikelnr: 627341

Produktnyhet 2020

SONAX PROFILINE Ultimate Cut

SONAX PROFILINE Ultimate Cut 6+ är ett kraftigt slipande polermedel särskilt utvecklat för mycket slitna och repiga ytor. Ultimate Cut passar för både oscillerande och roterande maskiner, och kan även polera gelcoat och glasfiber effektivt. Medlet är vattenbaserat och doftfritt, och har utvecklats för att damma så lite som möjligt.

Medlet klarar av att avlägsna P1000-körspår snabbt och effektivt, då det är utvecklat just för de situationer där vanliga polermedel inte kan göra jobbet.

Artikelnr 1 liter: 239300
Artikelnr 250ml: 239141

Produkttest - Vi Bilägare

BÄST I TEST - SONAX XTREME Glass Cleaner

Bäst i test #6 “Vi Bilägare” 2020!

Vi är stolta och glada över att SONAX Xtreme Glass Cleaner blev utsedd till testvinnare i Vi Bilägares stora test av glasrengöring.

Kraftfull & effektiv glasrengöring för både utvändigt och invändigt bruk. Lämnar inga ränder! Tar effektivt bort olje- och sotbeläggningar, insektfläckar, fettfläckar, fingeravtryck och nikotinrester.

Artikelnr: 238241

Produktnyhet 2020

SONAX XTREME Foam + Seal

Snabbare, enklare och effektivare lackförsegling med skum!

Att tvätta bilen med skum har blivit väldigt populärt. I år adderar SONAX ytterligare en produkt med skum-tema. SONAX XTREME Foam + Seal är en effektfull skumförsegling som passar till din SONAX Foam Lance. Ger fantastisk glans, skydd och pärleffekt. Aldrig har det varit enklare att försegla lacken – dessutom är det roligare!

Artikelnr: 251300

Nyhet 2020

SONAX nya Ecoline-serie

Det hållbara valet med kvalitet i fokus!

Efterfrågan ökar på miljövänligare produkter. SONAX är stolta att kunna presentera den nya svanenmärkta Ecoline-serien. Ett miljövänligare val – fortfarande med SONAX goda kvalitet.

Här hittar du alla produkterna i Ecoline-serien.

Produktnyhet 2020

SONAX Powerclean Ecoline

SONAX svanenmärkta alkaliska avfettning är fri från petroleum och lämpar sig som avfettning för bilar, mc, båtar och husvagnar. Löser svår och kraftig smuts som tex olja, fett, sot samt organisk smuts från naturen. Produkten är skonsam mot plast och aluminium och passar utmärkt för tvätt av gummimattor och motorutrymme.

Artikelnr:
660341 1 liter
660500 5 liter

Produktnyhet 2020

SONAX Fälgrengöring Ecoline

Det hållbara valet med kvalitet i fokus!

Efterfrågan ökar på miljövänligare produkter. SONAX är stolta att kunna presentera den nya svanenmärkta Ecoline-serien. SONAX svanenmärkta fälgrengöring tar snabbt och enkelt bort smuts vanligtvis orsakat av bromsdamm. Produkten är syrafri och är skonsam mot all bilens exteriör.

Såhär använder du produkten: Spraya på fälgarna och vänta minst 3–5 min innan du spolar av det med en kraftig stråle. Vid tuffare smuts, använd gärna en fälgborste som komplement.  

Artikelnr: 430341

Produktnyhet 2020

SONAX Bilschampo Ecoline

Det hållbara valet med kvalitet i fokus! Efterfrågan ökar på miljövänligare produkter. SONAX är stolta att kunna presentera den nya svanenmärkta Ecoline-serien.

SONAX svanenmärkta bilschampo rengör och tar bort smutsen grundligt. Rengör även tuff smuts på färg, gummi, plast, vinyl och glasytor. Mycket skonsam mot lacken tack vare ph-neutral formel. Fosfatfri.

Artikelnr: 662300

Produktnyhet 2020

SONAX XTREME Rich Foam Shampoo - Berry

En storfavorit – nu i större och mer prisvärd förpackning. 

För dig som skummar gärna och ofta! Högskummande bilshampo med hallondoft, främst avsedd för att sprutas på bilen med en foam lance. Skummet hänger kvar på bilens yta vilket gör rengöringen mer effektiv. Fungerar även som ett traditionellt schampo som läggs med tvättsvamp. Fri från vax och silikoner.

Artikelnr: 248500

Produktnyhet 2020

SONAX Xtreme Natural Shine Tyre Care

Återfå nybilkänslan på dina däck! SONAX Xtreme Natural Shine Tyre Care återställer den djupa svarta färgen och efterlämnar ett rent och matt utseende. 

Tränger djupt in i ytan och ger ett långvarigt skydd som vårdar däcken samt gör att de ser ut som nya. Vid regelbunden användning tar produkten bort bruna missfärgningar från däcken. Ger effektivt skydd mot smuts, väderpåverkan, tidig åldring, sprickbildning samt påverkan från ozon och blekning pga. UV-strålning. Lämpar sig för alla däcktyper.

Artikelnr: 256241

Produktnyhet 2020

SONAX Kallavfettning +

SUPERSNABB & KRAFTFULL TJÄR- OCH ASFALTSLÖSARE
FÖR VÅTA YTOR!


Snabbverkande och effektiv avfettning som löser asfalt, tjära och vägsalt speciellt framtagen till våta ytor. Den unika mixen av petroleum och alkoholer gör produkten oerhört effektiv att få bort all tjära och tungrodd smuts. Ett extra plus är den högkvalitativa triggern som gör produkten hållbar och dryg!

Artikelnr: 611300

Best Brand - Auto Motor Sport

Utmärkelsen BEST BRAND 2020

SONAX fick utmärkelsen BEST BRAND i flera tyska branschtidningar för 2020.
Bland annat tyska upplagan av Auto Motor Sport #07/2020 - Läsarnas val

Vi är väldigt glada och stolta!