SONAX DETAILING ACADEMY

Sonax Detailing Academy erbjuder dig nu en unik möjlighet att vidarutbilda dig inom professionell bilvård. Våra kurser hålls av Sonax Mastertrainer Calle Andersson och finns i flera nivåer från basic till mer avancerade kurser. Kurserna hålls i vår nyöppnade lokal i centrala Göteborg. Signerat diplom erhålls efter godkänd kurs.

Se filmen här - SONAX DETAILING ACADEMY Utbildingskurser inom bilvård

Innehåll Basic

Basic – 1 Dag

Teori
I teoridelen är störst fokus på grundläggande kemikaliekunskap och produkternas uppbyggnad, egenskaper och fördelar, samt de stora skillnaderna mellan de olika produkterna. Hur använder man varje produkt, när ska man använda produkten och varför just den produkten för att få maximal effekt med minimal ansträngning och utan att skada material. Vi kommer att täcka alla moment från förtvätt till polering, exteriört och interiört. I denna utbildning går vi även in och nuddar det fantastiska som ger skydd, glans och vattenavrinning - lackförseglingar.

Praktiskt
Här tar vi teorin in i praktiken och börjar med att göra en personlig bedömning av fordonet, vilken typ av smuts har vi framför oss och vilka produkter ska vi använda. Vi jobbar med exteriör och interiör rengöring och går igenom alla viktiga moment. Vi kommer att gå igenom rätt dosering & användning för varje produkt. Täcka hur, när & varför. Efter tvätten så djupdyker vi in i polering där vi kommer att jobba med olika typer av maskiner, trissor och medel – Sonax Profiline/polerserie.


Pris: 2900:-
Deltagare: Max 12 st.
Tid: Nya datum kommer
Plats: Göteborg


Vad ingår?

  • Lunch & fika
  • Utbildningsmaterial
  • Diplom efter genomförd utbildning
  • Goodiebag med produkter


För mer information och bokning klicka här

Innehåll Advanced

Teori – dag 1
Första delen teori handlar om djupgående kemikaliekunskap, vattenbaserade rengöringsmedel och lösningsmedelsbaserade. Den kemiska och fysiska processen, vad är det som händer vid processen och varför händer det. Vi kommer att gå igenom pH-skalan och viktiga aspekter. Vi täcker också lackens alla skiktsteg och storlekar & bearbetning med känsligt material och känsliga lacker. Denna dag kommer vi att gå in på försegling, i detta fall impregnering. 

Praktiskt – dag 1
Den praktiska delen kommer att bestå till stor del av det viktiga förarbetet innan man ska polera i flera steg och i slutet lägga en försegling. Förarbetet och att ha god kemikalie- och produktkunskap underlättar arbetsuppgiften avsevärt. Här kommer vi att göra det viktiga förarbetet och se till så att lacken är i toppskick inför lackförseglingen. Vi går också igenom samma process interiört innan man ska lägga en impregnering.

Teori – dag 2
Denna dag kommer enbart att handla om förseglingar. Vax, polymera och keramiska förseglingar. Vilka skillnader finns, vilka är fördelarna med dom olika varianterna & hur bra hållbarhet har dom samt viktiga saker att tänka på. Vi kommer också att täcka hälsofrågor samt hur man jobbar smart och kostnadseffektivt och gå igenom prissättning. Allt som har att göra med försegling kommer vi att gå igenom, allt ifrån enklare sprayförseglingar till de mest avancerade keramiska.

Praktiskt – dag 2
När man arbetar som en professionell detailer så är tiden otroligt viktig, det är kostsamt att göra om jobb. Vi fokuserar på hur man som detailer kan jobba smart och effektivt för att spara tid, kraft och pengar. Störst fokus ligger på det vi gick igenom under teorin och tar det in i praktiken. Vi kommer att jobba med alla typer av förseglingar på alla typer av material. Noggrant gå igenom applicering, avtorkning, viktiga saker att tänka på och leva oss in i processen.


Pris: 5900:-
Deltagare: Max 6st.
Tid: 19/10 & 20/10 – 2023
Plats: Göteborg


Vad ingår?

  • Lunch för båda dagarna & fika.
  • Utbildningsmaterial.
  • Diplom efter genomförd utbilding.
  • Goodiebag med produkter


För mer information och bokning klicka här